Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

fundis

#16196 Re: Re: Re: Jumalan itsensä sukupuoli...

24.06.2013 12:33

#16188: - Re: Re: Jumalan itsensä sukupuoli...

Ei minulla olisi mitään sitä vastaan, että Jumala olisikin nainen, jos Raamattu niin ilmoittaisi. Mutta kun ei ilmoita.

''Isä meidän...'' lienee se tutuin kohta, taivaallisesta Isästä puhutaan lukuisissa paikoissa. Matt 23:9 Ja isäksenne älkää kutsuko ketään maan päällä, sillä yksi on teidän Isänne, hän, joka on taivaissa. -Jopa näin pitkälle Jeesus sanoissaan meni. (Muuten kuinkahan katoliset kirkot kiertävät tämän Raamatun sanan?)

Sanot, että ''pehmeämmät arvot valtaavat aiheen, haluttiin sitä tai ei''  Hmmm ..en tiedä tarkkaan ottaen mitä aihetta nimenomaan tarkoitat, mutta naispappien mukana kirkkoon ainakin on 'uinut' koko ajan lukumäärältään lisääntyvä Raamatun totuuksista piittaamaton joukko.

Radio Dein ja Kirkon tutkimuskeskuksen kyselyssä ev.lut kirkon työntekijöille (2013, helmikuu):

Jeesus syntyi neitseestä  naispapeista uskoivat 49% miespapeista 68%

Raamatussa tapahtuneet ihmeet ovat todella tapahtuneet 37% / 53%

Jumala tekee ihmeitä myös nykyajassa 50% / 56%

Kaikki ihmiset herätetään kuolleista, toisille seuraa

iankaikkinen elämä ja toisille kadotus 34% / 59%

Jeesus palaa tuomitsemaan eläviä ja kuolleita 73% / 82%

Helvetti on konkreettinen paikka, jonne joutuvat

kuoleman jälkeen ne, jotka eivät usko Jeesukseen 20% / 38%

S--tana on olemassa 54% / 68%

Pitää itseään teologisesti liberaalina 10% / 4%

Pitää itseään teologisesti konservatiivina 5% / 20%

http://www.radiodei.fi/getfile.php?tid=253

Kysyisin sinulta, mikä on sellainen feminiininen piirre, jota jäit kaipaamaan kirjoittamastani Isä-Jumalan ominaisuusluettelosta, (joka perustuu Raamatun ilmoitukseen)?






Vastaukset


Vieras

#16200 Re: Re: Re: Re: Jumalan itsensä sukupuoli...

2013-06-24 13:19:52

#16196: fundis - Re: Re: Re: Jumalan itsensä sukupuoli... 

 

No mitäs tässä nyt herra Fundis haluaisi minun vastaavan. Kirjoituksesi todistaa sinun näkemyksesi asioista. Se kertoo myös että teet kotiläksyjä ja rakastat tilastoja. Tapasi osoittaa myös maskuliisen lähestymistavan. Tällainen ihminen rakastaa auktoritääristä asioiden käsittelytapaa. Kirja ei kerro että Jumala olisi nainen, mutta se ei myöskään todista että hän olisi mies. Isä hahmo on haluttu osoittaa turvana. "Kristinuskon opetuksen mukaan Jumala on tuonut ilmi kirkkautensa, nimensä ja kasvonsa. Kukaan ei ole kuitenkaan nähnyt Jumalaa, eikä voi häntä nähdä. Tässä mielessä kristinuskon Jumala on perimmältään aina salattu. Eri aikoina ihminen on kuitenkin kristinuskon mukaan pyrkinyt muodostamaan itselleen Jumalasta käsityksen, joka pohjautuu tulkintoihin erityisestä ja yleisestä ilmoituksesta, vallitsevasta todellisuuskäsityksestä sekä ihmisen omista mielikuvista. Kristinuskon alkuajoista lähtien kristityt ovat kuvanneet Jumalaa erilaisin sanallisin ja kuvallisin vertauskuvin." Joku ihmisjoukko ei ole piittaamaton vain siksi että sinä asiat näin näet. Luettelosi osoittaa juuri sen että feminiinisyys laajenee pikku hiljaa ja tuovat pehmeitä arvoja, halusit tai et. Nyt onkin jo eletty riittävästi maskuliinista aikakautta. Sen osoittaa miesten historia. Olet varmasti erityisen tyytyväinen kun voit raamatusta ottaa näitä jakeita turvataksesi avioliittosi. On se sitten uskot, arvot tms. Ne tulevat muuttumaan sillä ainoa varma asia on muutos itsessään. Mielestäni teette elämän älyttömän vaikeaksi pitämällä kiinni jostakin jota ette voi kahlita. Kukin saa harrastaa mitä haluaa, mutta pitäkää pienempää haloota toisten sieluista. Ne kuuluvat niille joille ne kuuluu.

Vieras

#16203 Re: Re: Re: Re:

2013-06-24 15:33:41

#16196: fundis - Re: Re: Re: Jumalan itsensä sukupuoli...

Radio Dein ja Kirkon tutkimuskeskuksen kysely ev.lut kirkon työntekijöille paljastaa, että jotain (tai melkein kaikki) on mielestäni todella pahasti pielessä. Itse ajattelen, että pappiskoulutus on täysin pielessä. Siitä seuraa automaattisesti, että se heijastuu kaikkeen toimintaan, asenteisiin ja arvoihin. Lopputuloksena näyttäisi olevan, että kirkon henkilökunta uskoo vain virka-ajallaan ja viran puolesta (Tilaston perusteella ei siis todellakaan aina sitäkään). Siis, esikuvansa Jeesuksen täydellinen vastakohta. Joidenkin kirkon henkilökuntaan kuuluvien osalta ei liene kyseessä uskossa oleminen laisinkaan. On myös muistettava, että jos etsii täydellistä seurakuntaa ja sellaisen löytää; se ei ole enää täydellinen kun minä sinne menen. Olen kuullut, että papitkin ovat ihmisiä. Kyllä meidän on syytä pyytää Jumalalta, että hän antaisi Pyhän Henkensä valaisemaan, johtamaan ja antamaaan ymmärrystä. Raamatusta sitä totuutta tulisi etsiä jatkossa.


Vieras

#16213 Re: Re: Re: Re: Jumalan itsensä sukupuoli...

2013-06-24 18:33:27

#16196: fundis - Re: Re: Re: Jumalan itsensä sukupuoli...

 

Minkälainen mahtaa tuo tiedekunta sitten Turussa ja Joensuussa olla?

Tämä vähän aikaa sitten Deissä haastateltu Jumalan OnnenPekka  oli siellä Itä-Suomessa opiskelemassa,  ja hänellä oli ihan toisenlainen meininki.

Oletko kuullut mitään vielä  "opposition"  muodostumisesta?