Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

taku

#13549 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 13430

14.05.2013 13:03

#13541: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 13430

Kylä kaikenlaista seksuaalisuutta on esiintynyt iät ja ajat.Vaikkei seksuaalisuuen käsitettäsinälään tunnettukaan. Ajtuksesi taustlla on selvästikin nykyikainen ajattelutapa iitä että aikuisten miesten välinen homoseksuaalisuus on hyväksyttävää mutta lapsiin ei saasekantua.Tämä on sinällään ymmärrettävä ja perusteltu ajattelutapa ja minunkin mielestäni pedofiia on täysin tuomittavaa.Mutta se ettäPAAVALI olisi näin ajatellut on historiantutkimuksen valossa erittäin epäuskottavaa.Niin hullun kuriselta kuin se kuulostaakin uskottavampaa olisiajatella ettäPaavali olisi hyväksynyt pederastian mutta tuominnut aikuisten miesten välisen seksin. Nimittäin tuona ikana oli varsin yleinen ajattelutapa että hyväksyttiin nuoriin poikiin sekaantuminen mutta tuomittiin aikuisten miesten väinen seksi.Toki oli nitäkin jotka hyväksyivät molemmat ja niitä jotka tuomitsivat molemmat kuten juutalaiset. Mutta sellaista ajattelua kuin nykyään että pederasti on väärin mutta aikuisten miesten välinen seksi on ok  ei esiintynyt.Jos jeesus tai Paavali olisi näin ajatellut siitä olisi takuulla jäänyt merkkejä.Tälläinen väite on suurinpiirtein yhtä uskottava kuin että Raamatusa olisi internetiä koskevia käskyjä.En sano tätä siksi että myötäilisin lasten hyväksikäyttöä vaan kerron ihan historiallisia tosiasioita.

Vastaukset


Vieras

#13560 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 13430

2013-05-14 17:03:48

#13549: taku - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 13430

Kirjoitin kylläkin, että Paavalin tarkoituksena lienee ollut ennen kaikkea tuomita toisuskoisten harjoittama temppeliprostituutio Cybelen kastroitujen pappien kanssa. Hänhän puhuu nimenomaan epäjumalien palvelusta ennen kohtaa, jossa kuvataan homoseksuaalisia tekoja ja ylipäätään kirjoittaa roomalaisille jostakin toisesta ryhmästä/kansasta, joka ei palvo Luojaa, vaan luotua.

Vaikka ajattelet, ettei Paavali olisi paheksunut pederastiaa, esim. noista rabbien kiistoista voi kuitenkin nähdä, että vaikka pederastiaa ei nähtykään tuohon aikaan vahingollisena lasten kehityksen kannalta (saati traumaattisena), niin sitä kuitenkin paheksuttiin. Ja kuten aiemmin kirjoitin, lähinnä paheksuttiin sitä, että lapset suostuvat homoseksuaalisten tekojen kohteeksi eli alentavat itsensä häpeään. Homoseksuaaliset teot kun olivat tuohon aikaan häpeällisiä juuri teon kohteen kannalta, tekijää itseään ne eivät häpäisseet. Homoseksuaalista raiskausta käytettiin mm. sodissa keinona viedä mieheltä tämän kunnia. Myös Philon (= Philon Judaeus, Filon Aleksandrialainen, joka eli n. 20 ekr-40 jkr) teksteissä lukee, että aiemmin vaiettu asia, poikien rakastaminen, on levinnyt ja vaikka se on synti, sillä jopa kerskutaan nykyään. Lisäksi hän mainitsee em. temppeliprostituution, kastroidut papit ja Ceresin (= Cybelen toinen kutsumanimi). Ja huom. tässä kirjoituksessaan Philo puhuu juurikin Mooseksen laeista, nämä hänen tekstinsä ovat varhaisimpia juutalaisia kirjoituksia, kuten tuolta linkistä voi lukea.

VII. (37) Moreover, another evil, much greater than that which we have already mentioned, has made its way among and been let loose upon cities, namely, the love of boys, which formerly was accounted a great infamy even to be spoken of, but which sin is a subject of boasting not only to those who practise it, but even to those who suffer it, and who, being accustomed to bearing the affliction of being treated like women---- (40) And I imagine that the cause of this is that among many nations there are actually rewards given for intemperance and effeminacy. At all events one may see men-women continually strutting through the market place at midday, and leading the processions in festivals; and, impious men as they are, having received by lot the charge of the temple, and beginning the sacred and initiating rites, and concerned even in the holy mysteries of Ceres. (41) And some of these persons have even carried their admiration of these delicate pleasures of youth so far that they have desired wholly to change their condition for that of women, and have castrated themselves and have clothed themselves in purple robes, like those who, having been the cause of great blessings to their native land, walk about attended by body-guards, pushing down every one whom they meet.

http://www.earlyjewishwritings.com/text/philo/book29.html

Philon Judaeuksesta voi lukea täältä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Filon_Aleksandrialainen