Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#13430 Re: Re: Re:

12.05.2013 19:35

#13425: - Re: Re:

Kyllä totisesti ymmärsin, joku toinen ei...

Jeesuksen rakkauskehotus oli hänen mukaansa ainoa laki. Se siis tarkoittaa syvimmällä tasolla, että Sinun on tehtävä tässä maailmassa hyvää lähimmäisillesi. Sillä vastakohtana on tietysti se, että jätät sen tekemättä, teet pahaa tai et estä pahan tekoa. Jeesuksen opin mukaan synti on juuri tätä. Hän vastusti kiivaasti erilaista lakiuskovaisuutta,  jossa ihmiset pyrkivät olemaan toisia parempia muodollisten tekojensa kautta (Fariseus ja publikaani-vertaus).

Homoseksuaalinen rakkaus kahden aikuisen välillä ei täytä äsken mainitsemiani synnin tuntomerkkejä. Jeesus myöskään ei maininut kertaakaan homoseksuaalisuutta tai edes senkaltaista ilmiötä syntinä.  Hän kyllä puhuu eunukeista, mutta täysin hyväksyvässä hengessä.

Se, että homoseksuaaliselta vaikuttava käytös sai Paavalilta niin tiukkaa kritiikkiä, liittyi taas mitä todennäköisimmin kristinuskon ja samaan aikaan vallinneitten muiden uskontojen ja kulttuurien väliseen rajanvetoon (homoseksi uskonnollisena rituaalina, alaikäisen pojan pito heteromiehen rakastajana). Paavalin puheet ovat muutenkin kiistatta aikansa ihmisen puhetta, hänhän  kiisteli monista asioista muiden kristikunnan johtajien kanssa. Toisaalta muotoilu "vaihtaa luonnollinen yhteys" voidaan tulkita vain kahdella järkevällä tavalla: 1) Hän todella tarkoitti heteron heittäytymistä homoseksiin, mitä tapahtuu esim. sodassa tapahtuvassa häpäisyraiskauksessa (vrt Sodoman synti!!!) tai mainittu poikarakastajan pito tai 2) hän ei tuntenut homoseksuaalisuuden "luonnollista yhteyttä" siis sitä, että se ei ole ihmisen oma valinta.

Vastaukset

vieras

#13454 Re: Re: Re: Re: 13430

2013-05-13 06:50:16

#13430: - Re: Re: Re: Kirjoitat virheellistä tietoa, siksi otin tietosanakirjan esiin ja luin.

1) Avioliitto raamatun tietosanakirjan mukaan. Heb. 13;4. Avioliitto pidettäköön kunniassa kaikkien kesken. 2) Aviomies 1Kor. 7;2, mutta haureuden syntien välttämiseksi olkoon kullakin miehellä oma vaimonsa ja kullakin  naisella aviomiehensä. Täyttäköön mies velvollisuutensa vaimoansa kohtaan ja samoin vaimo miestänsä kohtaa. Avio Mt. 19;12 sillä on niitä, jotka syntymästään äitinsä kohdusta saakka, ovat avioon kelpaamattomia, ja on niitä, jotka ihmiset ovat tehneet avioon kelpaamattomiksi ja niitä, jotka taivasten valtakunnan tähden ovat tehneet itsensä avioon kelpaamattomiksi. Joka voi sen itseensä sovittaa, sovittakoon.

Eli, näitä ihmisiä on kolmen sorttisia, kaikki kuitenkin avioon kelpaamattomia. 1) syntymästään saakka. 2)Olosuhteet, ympäristö. 3) Itse ovat tehneet avioon kelpaamattomiksi. Mihin näihin avioon kelpaamattomien ryhmiin sitten kukin kuuluu? Tietosanakirjaa on asiassa kuin asiassa hyvä lukea. Itse kannatan "järkiperäisesti"avioliittoa naisen ja miehen välisenä julkisena liittona.

 


Vieras

#13459 Re: Re: Re: Re:

2013-05-13 08:14:17

#13430: - Re: Re: Re:

Room
1:21-31
"koska he, vaikka ovat tunteneet Jumalan, eivät ole häntä Jumalana KUNNIOITTANEET eivätkä kiittäneet, vaan ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt.
Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet ja ovat katoamattoman Jumalan kirkkauden muuttaneet katoavaisen ihmisen ja lintujen ja nelijalkaisten ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi.
Sentähden Jumala on heidät, heidän sydämensä himoissa, hyljännyt saastaisuuteen, häpäisemään itse omat ruumiinsa, nuo, jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa, joka on ylistetty iankaikkisesti, amen. Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat VAIHTANEET luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen; samoin miespuoletkin, LUOPUEN luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti.
Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala HYLKÄSI heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia.

He ovat täynnänsä kaikkea vääryyttä, pahuutta, ahneutta, häijyyttä, täynnä kateutta, murhaa, riitaa, petosta, pahanilkisyyttä; ovat korvaankuiskuttelijoita, panettelijoita, Jumalaa vihaavaisia, väkivaltaisia, ylpeitä, kerskailijoita, pahankeksijöitä, vanhemmilleen tottelemattomia, vailla ymmärrystä, luotettavuutta, rakkautta ja laupeutta.."