Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

taku

#11415 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: HERÄTYS!

25.04.2013 15:15

#11414: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: HERÄTYS!

saattaa olla minun on vaan jotenkin kamalan vaikea sisäistää tätä yliluonnollisuutta.onko yliluonnolisuus siis yhtä kuin henkimaailma?Korostan että koko käsite yliuonnollinen kaikkiaan on minulle vieras enkä siksi oikein osaa sanoa juuta enkä jaata.

Mieleeni tuli eräs keskustelu kun kaksi miestä keskusteli toinen kysyi uskotko todella siihen ihmeeseen mistä Raamattu puhuu että vedet jakaantuivat jameri väistyi.Toinen vastasi kyllä mutta vielä suurempana ihmeenä pidän että meri yleensä on olemassa

Vastaukset


Vieras

#11416 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: HERÄTYS!

2013-04-25 15:42:07

#11415: taku - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: HERÄTYS!

Yliluonnollinen on aika lähellä samaa kuin henkimaailma, siis sellainen, jota eivät mitkään luonnonlait selitä.

Tuo toinen esimerkki on myös kiinnostava. Luonnonlakien ja logiikan muovaamaan maailmaan syntyy sellaisia rakenteita, joissa on uskomattoman monimutkainen, mutta tavalla tai toisella säännönmukainen rakenne. Esimerkkeinä voi näistä mainita vaikkapa juuri atomien ja molekyylien rakenne, lämmön tai sähkövarauksen spontaani siirtyminen jne. Ällistyttävää niisä on joskus juuri se, että orientaatiota ohjaavan mekanismin logiikka voi joskus olla niin yksinkertainen kuin se sitten on.

Edellä olleet esimerkit olivat elottomasta luonnosta, jossa ei ole havaittavissa mitään "tahtoa", mutta kylläkin tendenssiä mahdollisimman edulliseen energiatasoon ja toisaalta erojen tasoittumiseen (=ns. entropian laki). Elävässä luonnossa taas toteutuu se, että sopeutumiskykyisimmät pärjäävät muutostilanteissa ja lisääntymiskykyisimmät "lihavina aikoina". Molemmat lait ovat loogisia ja universaaleja. Ne kuitenkin ohjaavat lajien ja populaatioiden kehitystä tavalla, jota joku saattaisi erehtyä luulemaan sieltä henkimaailmasta johdetuksi.