Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#11399 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: HERÄTYS!

25.04.2013 12:59

#11324: taku - Re: Re: Re: Re: Re: Re: HERÄTYS!

Ateistisesti suuntautunut maailmankäsitys eroaa uskonnollisesta siten, että se olettaa kaiken maailmassa selittyvän luonnonlakien, joko kausaalisten (syy-seuraus-suhde) tai satunnaisten tapahtumaketjujen kautta.  Monelle ateistille on tullut vahvistusta tälle orientaatiolle siitä, että on ollut valtavan paljon asioita, joita on selitetty yliluonnollisiksi, mutta jotka ovatkin osoittautuneet sattumiksi, luonnon normaaleiksi ilmiöiksi tai tahallisiksi silmänkääntötempuiksi. Vaikka maailmassa on edelleen valtava määrä asioita, joita ihminen ei osaa selittää, yhdestäkääön "todistetusta" tapahtumaketjusta ei ole voitu osoittaa tieteellisin kriteerein yliluonnollista komponenttia. Tällöin on ikäänkuin ajateltavissa lopullinen olotila, jossa "kaikki on selitetty", ja jossa Jumalla ei enää ole sijaa.

Osa ihmisistä jättää tästä huolimatta yliluonnolliselle vielä mahdollisuuden näyttää voimansa. Heitä kutsutaan agnostikoiksi. Uskovalla yliluonnollinen elementti on ilman muuta mukana, vaikka sen merkitys selittäjänä vaihtelee suuresti. Tyypillinen ajatusvirhe tuossa ryhmässä on joka tapauksessa, että Jumalan vaikutusta todistellaan yksittäisissä, usein hyvin omakohtaisissa tapauksissa (esim. pelastuminen onnettomuudesta) eikä oteta huomioon sitä, että sattuma aiheuttaa tietynlaisia tapahtumia aina joillekin, kun taas toiset jäävät samaan aikaan niistä paitsi - jälleen täysin sattumanvaraisesti.

 

 

Vastaukset

taku

#11404 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: HERÄTYS!

2013-04-25 13:44:08

#11399: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: HERÄTYS!

Usko Jumalaan eiedellytä uskoa yliluonnolliseen.Nyt esitän puolestaan kysymyksen miten yliluonnollisuus määritellään.Minulle koko käsite on jollain lailla vieras.Ennen kuin voin vastata kysymykseen yliluonnollisuudesta on määriteltävä yliluonnollinnen.Minun uskossani yliluonnollisuudella ei ole juuri osaa eikä arpaa.