Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

Päivi

#10530 Re: FYI

18.04.2013 07:27

#10507: vieras - FYI

Tämänkin kortin Daavid ja Joonatan,  vihollinen tuo sinun eteesi varmasti,   jos olet Kristukseen uskova, tai etsivä, ja olet kiusauksessa tällä alueella, tai olet jo astunut ratkaisevia askelia sillä tiellä,   tai peräti jo pinttynyt, eikä enää mikään hetkauta.

Muistan sangen selvästi, miten itsekin jouduin kaltevalle pinnalle,  voisiko Jumala sittenkin hyväksyä, koska hekin pitivät niin syvästi toisistaan?     (On kokonaan toinen asia alkaa samaa sukupuolta olevien suhteeseen, kuin millaisten myrskyjen keskellä Daavid ja Jonathan olivat uskollisuusliitossa keskenään. Daavidhan oli kuoleman vaarassa lähes koko ajan kun oli Saulin suvun kanssa tekemisissä.)                                                                                                                                                      Perustelen tätä arveluani sillä, että Daavidin kiusaukset olivat Batseban hahmossa.  Ja jos hänellä ja Jonathanilla olisi ollut tällaista sidosta, sen R:ttu olisi kertonut.  Etenkin, koska Daavid on koko Raamatun ilmoituksessa niin keskeisellä paikalla, että hänen sukunsa kuninkuus on jopa iankaikkista. Kristus syntyi tähän samaan sukuun. Ja on vielä istuva näkyvästi tälle valtaistuimelle !  Ja niinkuin Batseban kohdalla - Profeetta Naatan tuli ja sanoi: Sinä olet se mies! Ei jäänyt yhtään tilaa arveluille.

Ihmisen silmillä voi olla vahva peite, ja sokaisija ei soisi,  että totuus tulisi näkyviin.   On aikoja ja hetkiä,  kun ihminen lakkaa kysymästä ja   Jumalan henki jättää lopullisesti asumuksena  ( minkä paatumuksen näet tämänkin sivuston riveiltä).

-  Ei ole enää paluuta.  Ja  elämä lipuu hiljaa kohti suurta pudotusta.                   Tänään on vielä kaikki mahdollista, Jeesusta voi huutaa avuksi,  ja hän tulee.       Hän hoitaa ikäväsi aikanaan - uskalla ottaa askel. Hän yksin pystyy irrottamaan sinut. Hän on Vapahtaja   ja Herra.  Eikä hän tarjoa tyhjää tilalle,  vaan oman ihmeellisen hyvyytensä ja rakkautensa, joka on todellinen,  myös tunne-elämääsi tuntuva ja sen täyttävä !  Et jää tyhjän päälle !

Vastaukset


Vieras

#10532 Re: Re: FYI

2013-04-18 07:45:59

#10530: Päivi - Re: FYI

Erittäin mielenkiintoinen tapa väistää haaste ja laittaa laput silmille. Daavidin ja Joonatanin tapaus on vähintään yhtä selvä kuvaus miesten välisestä rakkaudesta, kuin Paavalin kritiikki sitä vastaan. Molemmissa on tulkinnanvaraa, mutta Paavalia ylitulkitsette ja Daavidin kohdalla taas panette homotulkinnan piiloon.

Tästä tulee mieleen Raamatun tulkinnan tärkeä piirre: Niin Paavali kuin Mooseskin listaavat paheita, jotka ovat ominaisia nimenomaan kilpaileville uskonnoille. Näiden seassa lienee molemmilla uskonnolliseen riittiin liittyvä homoseksuaalinen osio. Sinne liittyy myös Paavalin kielto temppelien ja jumalankuvien käyttöön ja Mooseksen käsittämättömän ankarat vaatetus- ravinto- kuukautis- yms. yms. säännöt.  Oman uskonnon sisällä ennen kaikkea VT:ssa sallitaan hyvinkin laaja käyttäytymisen skaala, joka kattaa mm. sukurutsan ja omien lasten raiskattavaksi tarjoaminen (Loot), miesten välinen rakkaus (Daavid) runsas jalkavaimojen pito (esim. Abraham ja Daavid).

Tästä sekasotkusta on todella uskomattoman tyhmää, asenteellista ja ennen kaikkea julmaa väittää, että siellä olisi selkeä viesti homoseksuaalisuuden tuomitsemiseksi siten, että kyseinen asia nousee kaikkien muiden syntien yläpuolelle.


Vieras

#10533 Re: Re: FYI

2013-04-18 07:49:55

#10530: Päivi - Re: FYI

Itse asiaan puuttumatta toteaisin, että tapasi käydä keskustelua on osapuolten kantoja turhaan polarisoiva ja vieläpä vastapuolta suorastaan demonisoiva.

Se että ihmiset ovat kanssasi eri mieltä ei oikeuta sinua stigmatisoimaan heitä puhumalla "vihollisesta" ja "sokaisijasta" (aivan kuin itse pääpirulainen puhuisi suoraan palstalla kirjoittavien kautta) eikä varsinkaan tyypittelemään kanssakeskustelijan henkilökohtaisia ominaisuuksia. Silti olet kerkeästi leimaamassa eriävän näkemyksen esittäjän mm. kiusauksissaan pinttyneeksi, paatuneeksi, ikävästä kärsiväksi ja ilmeisesti tunne-elämässään jonkinlaista tyhjyyttä tuntevaksi.

Vastauksesi olisi ollut vallan riittävä, jos olisit malttanut pitäytyä pelkässä asiasisällössä eli kahden Raamatun henkilön tarinan kuvauksessa, hahmojen motivaatioissa, oman perustellun näkemyksesi esittämisessä.

veryxyl

#10544 Re: Re: FYI

2013-04-18 09:34:40

#10530: Päivi - Re: FYI

Kiitos Päivi tästä kirjoituksesta, parannuksen teko on tämän päivän asia. Tänä päivänä, kun tunnustamme syntimme, Hän antaa ne anteeksi.