Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#8452 Re: Re: Raamattua ei kannata mennä näpelöimään!

10.04.2013 06:24

#8440: - Re: Raamattua ei kannata mennä näpelöimään!

"Paavali puhuu tarkalleen ottaen vain miehen makaamisesta miehen kanssa, mutta minkälaisessa merkityksessä, missä yhteydessä, millaisessa tarkoituksessa? Hän käyttää termiä arsenokoites, joka on ennen Paavalia tuntematon ja jota käytetään raamatussakin kaksi kertaa. Mutta mitä termi tarkalleen ottaen pitää sisällään? "

 

Eräs juutalainen opinsuunta selittää tuon kohdan siten, että Paavalin aikaan, jolloin naisten oikeudet olivat olemattomat, oli myös tavallista raiskata alistetun kansan henkiin jääneet sotilaat. Siis miehet. Tässä siis tarkoitettaisiin että älkää nyt miehiä raiskatko vaikka naisia raiskaattekin.

Vastaukset


Vieras

#8455 Re: Re: Re: Raamattua ei kannata mennä näpelöimään!

2013-04-10 06:31:04

#8452: - Re: Re: Raamattua ei kannata mennä näpelöimään!

Itse asiassa kritillinenkin raamattuteologia on pyrkinyt selittämään asiaa sillä, että homoseksuaaliset teot olivat raamatullisen kulttuurin aikaan yleensä joko häpäisytarkoituksessa tehtyjä tai hyväksikäyttäviä (oli tavallista, että miehillä oli "poikarakastajia", tätä kutsutaan pederastiaksi) ja homoseksuaalisen teon vastaanottaminen oli häpeällistä ja vei mieheltä hänen kunniansa (mm. Kari Kuula valaisee asiaa laajasti netistäkin löytyvässä artikkelissaan). Mutta kunnon kristityt pitävät kaikenlaista tällaista tulkintaa raamatun vääristelynä, koska paljon uskottavampaa on väittää, että se on niin koska se on niin. Ja sillä selvä. Piste. En kuuntele enää. Jumala tuomitsee. Syntiä. Syntiä. Hyi hyi hyi.