Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#6731 Re: Re: Re: Näennäinen tasa-arvo

06.04.2013 07:32

#6706: taku - Re: Re: Näennäinen tasa-arvo

"saanen huomauttaa että heteropareillakaan ei ole oikeutta rekisteröityyn parisuhteeseen."

Anteeksi, mutta mitä höpäjät? Heteroseksuaalisella ihmisellä on sama oikeus b-luokan avioliittoon eli kannaltaan täysin hyödyttömään viralliseen liittomuotoon. Tämän lisäksi hänellä on oikeus a-luokan avioliittoon eli liittomuotoon, joka takaa hänelle kattavasti paitsi kaikki parisuhteisiin liittyvät edut ja oikeudet myös parisuhdelainsäädännön "henkisessä" ytimessä olevan fundamentaalisen oikeuden saada juuri oma parisuhde virallisesti tunnustetuksi yhteiskunnan silmissä.

Homoseksuaalisella ihmisellä on oikeus vain kahteen huonoon vaihtoehtoon: b-luokan avioliittoon ja avioliittoon, joka on hänen kannaltaan täysin hyödytön virallinen liittomuoto.

Perus- ja ihmisoikeusajattelussa tarkastelu on tässä suhteessa yksilölähtöistä. Tasa-arvoisen avioliittolain kohdalla on kyse siitä, että yksilöitä ei syrjittäisi heidän seksuaalisen suuntautumisensa takia. Seksuaali-identiteetin yhtenä ilmenemismuotona on yksilön puolisonvalinta, ja nykyinen laki kohtelee yksilöitä eri tavalla riippuen heidän puolisonsa sukupuolesta. Erottelu luokittuu syrjiväksi, sillä se tehdään ilman hyväksyttävää syytä.

"Jos uskonnonvapaus toimisi mainitsemalasi tavalla kyse on silloin siitä että SUOSITAAN jotakin ryhmää."

Lainsäädäntömme suosii henkilöitä, jotka jakavat elämänsä vastakkaista sukupuolta olevan henkilön kanssa ja haluavat (ja saavat) liittomuodolleen täysimääräisen tunnustuksen ympäröivältä yhteiskunnalta.

Vastaukset

taku

#6896 Re: Re: Re: Re: Näennäinen tasa-arvo

2013-04-06 13:32:35

#6731: - Re: Re: Re: Näennäinen tasa-arvo

Todellisuudessa avioliitto on Suomessa tälä hetkellä pikemminkin huono vitsi kuin mikään varteenotettava juridinen sopimus.1930-lla avioliitolla oli todellista merkitystä mutta nykyää se on vaan samantapanen muinaisjäänne kuin Ruotsin kuningashuonekin.Sama koskee rekisteröityä parisuhdetta.Näiden välillä ei ole mitään muutaeroa kuin oikeus yhteiseen sukunimeen joka voidaan antaa homopareille ilman että kajotaan avioliittoon.Heteropareilla ei ole mahdollisuutta rekisteröityyn parisuhteeseen kuten ei homoilla oikeutta avioliittoonkaan.Kyse on kuitenkin muodollisuudesta.Syyt miksi olen tätä vastaan on että on olemassa MAHDOLLISUUS että avioliitto palautettaisiin uudestaan kunniaan joskin semahdollisuus on hyvin pieni lisäksi sukupuolineutraali avioliitto lietsoouskoa absoluuttieen ja ehdottomaan totuuteen .Lienee kyse nyt siitä että ihminen luulee että ruoho on vihreämpää aidan toisela puolen