Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

taku

#6706 Re: Re: Näennäinen tasa-arvo

06.04.2013 00:08

#6634: - Re: Näennäinen tasa-arvo

saanen huomauttaa että heteropareillakaan ei ole oikeutta rekisteröityyn parisuhteeseen.Näin ollen yhteiskunta ei siis mitenkään suosi kumpaakaan osapuolta.Jos uskonnonvapaus toimisi mainitsemalasi tavalla kyse on silloin siitä että SUOSITAAN jotakin ryhmää.Meidän lainsäädäntömme ei mitenkään syrji homoja tai suosi heteroja lukuunottamatta oikeutta yhteiseen sukunimeen mutta sekin vidaan korjata ilman että kosketaan avioliitolakiin.Jos heteropareilla olisi oikeus rekisteröityyn parisuhteeseen silloin olisi kyse suosimisesta

Vastaukset


Vieras

#6728 Re: Re: Re: Näennäinen tasa-arvo

2013-04-06 07:24:59

#6706: taku - Re: Re: Näennäinen tasa-arvo

Saanen huomauttaa nimimerkille, että aivan samoin kuin täällä on uskovaiset todenneet, että homot voivat mennä naimisiin vastakkaista sukupuolta olevan kanssa, näin siis heidän tasa-arvokaäsityksensä mukaan, niin samoin voivat heterot mennä rekisteröityyn parisuhteeseen samaa sukupuolta olevan kanssa.

Niin, että älä valita kun vaalimanne tasa-arvo toteutuu juuri kuten haluatte.

Jochanan

#6730 Re: Re: Re: Näennäinen tasa-arvo

2013-04-06 07:32:27

#6706: taku - Re: Re: Näennäinen tasa-arvo

saanen huomauttaa että heteropareillakaan ei ole oikeutta rekisteröityyn parisuhteeseen.

Ei pidä paikkaansa. Hetero voi milloin tahansa mennä rekisteröityyn parisuhteeseen, kunhan puoliso on samaa sukupuolta huin hän itse.


Vieras

#6731 Re: Re: Re: Näennäinen tasa-arvo

2013-04-06 07:32:32

#6706: taku - Re: Re: Näennäinen tasa-arvo

"saanen huomauttaa että heteropareillakaan ei ole oikeutta rekisteröityyn parisuhteeseen."

Anteeksi, mutta mitä höpäjät? Heteroseksuaalisella ihmisellä on sama oikeus b-luokan avioliittoon eli kannaltaan täysin hyödyttömään viralliseen liittomuotoon. Tämän lisäksi hänellä on oikeus a-luokan avioliittoon eli liittomuotoon, joka takaa hänelle kattavasti paitsi kaikki parisuhteisiin liittyvät edut ja oikeudet myös parisuhdelainsäädännön "henkisessä" ytimessä olevan fundamentaalisen oikeuden saada juuri oma parisuhde virallisesti tunnustetuksi yhteiskunnan silmissä.

Homoseksuaalisella ihmisellä on oikeus vain kahteen huonoon vaihtoehtoon: b-luokan avioliittoon ja avioliittoon, joka on hänen kannaltaan täysin hyödytön virallinen liittomuoto.

Perus- ja ihmisoikeusajattelussa tarkastelu on tässä suhteessa yksilölähtöistä. Tasa-arvoisen avioliittolain kohdalla on kyse siitä, että yksilöitä ei syrjittäisi heidän seksuaalisen suuntautumisensa takia. Seksuaali-identiteetin yhtenä ilmenemismuotona on yksilön puolisonvalinta, ja nykyinen laki kohtelee yksilöitä eri tavalla riippuen heidän puolisonsa sukupuolesta. Erottelu luokittuu syrjiväksi, sillä se tehdään ilman hyväksyttävää syytä.

"Jos uskonnonvapaus toimisi mainitsemalasi tavalla kyse on silloin siitä että SUOSITAAN jotakin ryhmää."

Lainsäädäntömme suosii henkilöitä, jotka jakavat elämänsä vastakkaista sukupuolta olevan henkilön kanssa ja haluavat (ja saavat) liittomuodolleen täysimääräisen tunnustuksen ympäröivältä yhteiskunnalta.