Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#3271 Re: Re:

26.03.2013 21:33

#3219: - Re:

"... että käsitystä avioliitosta naisen ja miehen välisenä julkisena liittona suojellaan ja edistetään lastemme ja yhteiskuntamme parhaaksi."

 

En näe mitään yhteyttä miehen ja naisen välisellä avioliitolla ja lapsien tai yhteiskunnan hyvinvoinnilla. Oikeastaan homo- ja lesboavioliitot olisivat yksi edistysaskel lastemme parhaaksi.

Suomen lapsioikeus perustuu lapsen etuun, joka merkitsee sitä, että kaiken asiaan liittyvän virkamieskäytännön ja lainsäädännön on perustuttava lapsen etuun. Right? Lapsella on siis oikeus saada vanhemmat sekä täydet oikeudet heitä kohtaan. Tämä lapsen etu toteutuu puutteellisesti Suomessa, ja yksi siihen vaikuttava asia on Suomen puutteellinen adoptiolainsäädäntö. Mietitäänpä jotain lasta ilman vanhempia. Lapsen adoptiota hakee homopari, jonka molemmat osapuolet ovat menestyviä omilla aloillaan, vakavaraisia ja ilman minkäänlaisia esimerkiksi alkoholismiin tai mielenterveyteen liittyviä ongelmia. Tässä tilanteessa vaihtoehdot ovat siis lapselle se, että hän joutuu kasvamaan täysin ilman vanhempia, tai vaihtoehtoisesti se, että hän pääsee rakastavan perheen hoitoon ja kasvattamaksi. Sekä YK:n lapsen oikeuksia koskevan yleissopimuksen että Suomen lapsioikeuden periaatteiden mukaan jälkimmäinen on lapselle parempi, sillä tällöin lapsi saa esimerkiksi perintäoikeuden vanhempia kohtaan, mitä hänellä ei muuten olisi lainkaan. Mikäli laki estää samaa sukupuolta olevilta ihmisiltä adoption, silloin lapsen oikeus ei toteudu lainsäädännössä, vaan päinvastoin lainsäädäntö nimenomaisesti on lapsen oikeuksien tiellä.

Homopariskuntien lapset ovat lähes poikkeuksetta toivottuja ja rakastettuja, toisin kuin monien heteropariskuntien. Homothan eivät voi saada vahinkolapsia, mutta kykenevät huolehtimaan muiden sellaisista. Tästä johtuen lapsi varmasti saa rakastavan kasvuympäristön, joka minimoi esim. turhaa aggressiivista käyttäytymistä yms mielenterveydellisiä sairauksia, koska lapsella on vakaa kasvuympäristö. Tämä taas puolestaan avittaa yhteiskunnallista hyvinvointia, koska tasapainoinen ihmismieli on muiden ihmisten kanssa elämisessä sekä työkykyisyydessä yksi hyvin merkittävä tekijä. Ja lapsia ilman vanhempiahan tässä maailmassa riittää, joten erilaisia adoptio-oikeutettuja pariskuntia on tuskin koskaan liikaa.

Kas näin, ei vieläkään syytä allekirjoittaa tätä adressia.

Vastaukset


Vieras

#3327 Re: Re: Re:

2013-03-26 22:16:51

#3271: - Re: Re:

Vastailin sinulle kohdassa 3312