Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

Signe

#3123

26.03.2013 18:44

" Onko sokeus mielestäsi rikos? Eihän sokeatkaan täytä ajokortinsaamiselle asetettuja edellytyksiä?"

Looginen päättelyvirhe. Samansukupuoliset parit eivät pääse tällä hetkellä naimisiin vain, koska tämänhetkinen laki estää sen. Avioliittolain voi muuttaa. Sokeiden auton ajamisen estää fyysinen vamma, joka ei parane vaikka lakia muutettaisiin. Sokeus ei todellakaan ole rikos muualla kuin Vanhassa Testamentissa.

" Lain laatija asettaa tietoisesti rajoitteita tai ehtoja laatiessan lakeja. Sillä ei ole mitään tekemistä tasa-arvon kanssa. Avioliittolain muuttamisen perusteluna ei voi olla tasa-arvon puute."

Lakien rajoitteilla tulee olla järjellisiä perusteita, mutta avioliittolain tämänhetkinen sukupuolirajoite ei ole sellainen. Avioliittolain muuttamisen perusteluna on nimen omaan epätasa-arvo.

Vastaukset

Heikki

#3136 Re:

2013-03-26 19:02:36

#3123: Signe -  

 

Etkö ymmärrä ettei kaikkia rajoitteita ole laissa vain siksi, että kyse olisi rikoksesta. Lain tarkoituksena on suojella kanslaisia ja yhteiskuntaa. Samoin avioliittolakikin suojelee yhteiskuntamme peruspilaria, eli perhettä, jonka taas voivat perustaa avioliiton solminut aviopari. Homot eivät voi avioitua keskenään, koska he eivät täytä edellytyksiä, jos toista sukupuolta oleva puoliso puuttuu. Laki on silti sama kaikille. Selkeetä eiks je?