Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

Varma Koskitar

#2993

26.03.2013 15:06

"Kuule luovu hieman varmuudestasi ja ota historian kirja käteen. Intiassa ja Kiinassa ei ole olltu kristinuskoa ja siellä on siksi eri pohja laeille. Esimerkiksi tasa-arvo tulee kristillisestä ihanteesta. Intiassa on kastijako."

Lukaisepa historiaa. Euroopassa kirkot kannattivat sääty-yhteiskuntaa ja monarkiaa. Tasa-arvon ja demokratian ajatukset syntyivät valistusfilosofian ja Ranskan suuren vallankumouksen myötä. Kirkko vastusti molempia.

Vastaukset

epävarma tutkija

#3033 Re: LUE LISÄÄ SITÄ HISTORIAA

2013-03-26 16:42:52

#2993: Varma Koskitar -

Niinpä: Valistusfilosofia syntyi kristillisessa Euroopassa, jossa oli vallalla kristillinen etiikka.Ei olisi koskaan syntynyt valistusfilosofiaa tai Ranskan vallankumousta, jos Eurooppa olisi ollut vielä luonnonuskonnoissa. Ei olisi ollut esimerkiksi koululaitosta, lukutaitoa tai työn arvostusta, joka mahdollisti tieteen kehittymisen. Työn arvostus ja luomakunnan tutkiminen oli kristillistä. (Idässä ei saanut tutkia luonota, koska niissä asui henkiä.) Myös työn arvostus oli idässä kehnoa. Siellä vain mietiskeltiin. Siksi teollinen vallankumous tuli kristilliseen Eurooppaan.

Jos haluat verrata kristillisiä arvoja muihin, älä vertaa Euroopan kristillistä historiaa itseensä.

Ymmärtääkseni olet myös niin fiksu, että kirkko ei ole sama kuin kristittyjen mielipide. Kirkko on elänyt monia vaiheita eikä niistä kannata syyttää tämänpäivän kristittyjä. Heitä pitää syyttää heidän omista synneistään.