Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

taku

#481 Re: Mitä vttua?

20.03.2013 17:39

#470: Homo - Mitä vttua?

nyt tässä pitää erottaa toisistaan kaksi eri kysymystä.ensinnäkin kysymys homojen oikeuksista tulisiko homoilla olla samat oikeudet kuin heteropareilla ja pitäisikö heidän päästä naimisiin.Jos olisitte hallitusneuvotteluissa pyytänyt itsellenne oikeutta yhteiseen sukunimeen olisitte sen saaneet tosta noin vaan mutta se ei tuntunut kiinnostavan.Avioliitolla ja rekisteröidyllä parisuhteella ei käytännössä ole juuri mitään eroa ainoat erot ovat tuo sukunimi ja adoptio oikeus.Muuten rekatussaparisuhteessa saa täysin samat oikeudet kuin avioliitossa

Vastaukset

Homo

#484 Re: Re: Mitä vttua?

2013-03-20 17:45:36

#481: taku - Re: Mitä vttua?

Juuri tuossa kirjoitin, mitä muuta menetämme rekatuilla parisuhteilla. Emme saa päättää kumppaniemme hoidoista, emmekä saa perintöä automaattimesti. Miksei meillä tulisi olla samat oikeudet kuin heteropareilla? :D Olemmeko jotenkin sairaita tai epänormaaleja? Olemme ihmisiä siinä kuin tekin, parahit heterot. Eroaminen avioliitosta on raamatussa suurempi synti, kuin homous. Lisäksi kirkon ei pitäisi myöskään suostua eronneiden parien vihkimiseen, jos lähdetään linjalle "raamattu on lakikirja". Emme me käy kadulla saman sukupuolen kimppuun ja raiskaa, kuten eivät heterotkaan käy vastakaisen sukupuolen kimppuun ;)

Rautalanka

#486 Re: Re: Mitä vttua?

2013-03-20 17:49:48

#481: taku - Re: Mitä vttua?

"Muuten rekatussaparisuhteessa saa täysin samat oikeudet kuin avioliitossa"

Ei nyt ihan putkeen mennyt ikävä kyllä tämäkään väite. Suurimmat erot rekisteröidyn parisuhteen ja avioliiton välillä tulevat mm. toisen puolison kuollessa, kun aletaan katsomaan perinnönjakoa. Rekisteröidyn parisuhteen osapuolilla ei nimittäin ole suoraa lainvoimaista oikeutta puolisonsa omaisuuteen tämän kuollessa. Alaikäisten lasten huoltajuuskaan ei siirry, vaan pahimmissa tapauksissa lapset voidaan ottaa jopa huostaan, vaikka käytännössä olisivatkin rekisteröidyn parisuhteen osapuolten yhdessä kasvattamat. Muitakin eroja löytyy, mutta tuossa ne tärkeimmät. Tuo lesken asema jo erityisesti tekee tästä nimenomaan ihmisoikeuskysymyksen. Tieto lisää tuskaa, mutta tietämättömyys se vasta päähän sattuukin.